De ce a renunţat Skream la dubstep

Anul trecut, Oliver “Skream” Jones s-a reinventat dramatic, renunţând la dubstep, genul de muzică care l-a consacrat în favoarea genurilor house şi tehno. În 2010, revista de specialitate Mixmag a supranumit DJ-ul, care luna aceasta susţine un turneu în Australia, drept “apărătorul dubstep-ului împotriva predictibilităţii”.

Acum, povestea lui Skream este un mit. “Olly”, mezinul familiei Jones, a părăsit şcoala devreme pentru a lucra şi a se integra la casa de discuri Big Apple Records din Croydon, alături de Adegbenga “Benga” Adejumo. Cei doi vor dezvolta împreună dubstep-ul nativ, care la acel moment era în curs de formare. Jones, cunoscut şi pentru faimosul remix al piesei In For The Kill a artistei La Roux, a format alături de Benga şi  Arthur “Artwork” Smith grupul live Magnetic Man, acesta fiind consacrat de LP-ul monumental Getting Nowhere realizat împreună cu John Legend.

Dezamăgirea lui Skream faţă de dubstep-ul din acest moment este de înţeles, deoarece muzica a intrat într-un proces de comercializare. Skream, care a fost gazda unui show al BBC Radio 1 din 2012, alături de Benga, a căutat să mentină lucrurile proasete şi noi pentru el însuşi. „ Am ajuns la un moment în care muzica pe care o punam într-un club nu îmi era la inimă, nu îmi transmitea nimic, sincer” , a declarat Skream. Deciziile acestuia cu privire la schimbarea genui muzical au intrigat atât presa şi media din domeniu, cât şi unii fani care refuză noul stil al artistului. El dă vina pe un articol al tabloidul The Daily Star, care l-au citat greşit spunând „Dubstep-ul este mort !”, care a iritat şi mai mult fanii deja „supăraţi”

În 2014, Jones va produce mult tehno. De fapt, el “s-a despărţit” de dubstep odată cu ultimul său album solo – Outside The Box. “Nimeni nu s-a aşteptat atunci ca albumul să aiba acel sound, deşi despre asta a fost vorba. 2010 ar fi trebuit să fie momentul meu de glorie, momentul în care ar fi trebuit să lansez o piesa, considerată imn al dubstep-ului. Dar chiar nu am vrut să fie aşa.”, a mai declarat Skream. 🙂

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?